برخی تصور میکنند مدیر آپارتمان این اختیار را دارد که در اموال و محدوده مشاع ساختمان نیز تصرفاتی داشته باشد. این در حالی است که وی فاقد چنین اختیاری است.اختیارات مدیر آپارتمان به مواردی مانند تعمیرات ساختمان، اداره و استخدام سرایدار خلاصه میشود. در بعضی موارد، مدیر آپارتمان باید از مجمع عمومی مالکان آپارتمان کسب اجازه کند. یکی از این موارد افزایش شارژ برای هزینههای ساختمان است که در این مورد، وی نمیتواند بدون اجازه مجمع عمومی مالکان آپارتمان، مبالغ شارژ ساختمان را افزایش دهد. همچنین در صورتی که مدیر آپارتمان بخواهد در ساختمان تغییراتی ایجاد کند، بدون اجازه مجمع عمومی مالکان آپارتمان قادر به این اقدام نخواهد بود.
اولین و مهم ترین وظیفه مدیریت ساختمان، جلوگیری از خرابی ساختمان و انجام امور محوله با بهترین شرایط خواهد بود. محاسبه و تقسیم هزینه های مشترک ساختمان که یکی از وظایف مهم و دشوار مدیریت ساختمان می باشد همان محاسبه شارژ ساختمان می باشد با استفاده از نرم افزار مدیریت شارژ ساختمان کاری آسان است. در صورتی که مالکان روشی را برای تعیین سهم واحد ها مشخص نکنند، سهم هر واحد به روش های مختلفی محاسبه می شود. طبق قانون برای آن بخش از هزینه ها که با مساحت واحد مرتبط است، مثل هزینه آب یا گاز، بر اساس نسبت مساحت زیر بنای اختصاصی نسبت به متراژ تعیین می گردند. از جنبه دیگر قضیه اگر نگاه کنیم، هزینه هایی وجود دارند که به مساحت واحد ارتباطی نخواهند داشت، برای مثال آسانسور یا سرایدارکه در این موارد مبلغ مورد نظر به صورت مساوی بین واحدها تقسیم خواهد شد. تمامی این هزینه ها در نرم افزار ساختمان قابل تعریف می باشد و در صندوق ساختمان ثبت می گردد تا تمامی ساکنین از آن ها مطلع گردند.
اگر همان طور که در قسمت بالا اشاره گردید، در ساختمان روش خاصی برای محاسبه شارژ توسط نرم افزار شارژ ساختمان تعریف نشده باشد، در این صورت باید طبق قانون، سهم هر یک از مالکین یا استفاده کنند گان از هزینه های مشترک، به صورت زیر خواهد بود:
آب، گاز، ایزوگام پشت بام و سایر هزینه هایی که با مساحت زیربنا ارتباط دارد با این روش محاسبه می گردد؛ نسبت مساحت قسمت اختصاصی به مجموع مساحت قسمت های اختصاصی تمام ساختمان ( به عبارتی نسبت به متراژ ) و سایر مخارج که ارتباطی به میزان مساحت و زیر بنا ندارد و بین همه ساکنین مشترک می باشد از قبیل: هزینه های مربوط به سرایدار، نگهبان، متصدی آسانسور، هزینه ی نگه داری تأسیسات، باغبان، تزئینات قسمت های مشترک و غیره به طور مساوی بین مالکین یا استفاده کنند گان تقسیم می شود. در صورتیکه هر یک از افراد اعتراضی نسبت به میزان سهم و هزینه آن داشته باشند، بایستی از مدیریت ساختمان کمک بخواهند. در نتیجه مدیر وظیفه دارد به اعتراض آنها رسیدگی نماید. البته این نکته حائز اهمیت است که در صورتیکه اعتراض افراد منطقی نباشد، همچنین رسیدگی به این موضوع جز وظایف مدیران است و در صورتیکه پیگیری نکنند، معترضین می توانند به مراجع صلاحیت دار قضایی شکایت نمایند.
درباره این سایت