مدیریت ساختمان نقش کلیدی در حفظ و اداره ساختمان ایفا میکنند. وجود قانون و مجری قانون، در تمام جوامع یک اام است و ساختمان و مجتمعهای مسی نیز از آن مبرا نیستند. از این رو مالکین مجتمعهای مسی موظف هستند فردی را به عنوان مدیر آپارتمان برگزینند. حال شرح وظایف یک مدیر ساختمان چه باشد را قرار است در این مطلب به طور مفصل بررسی نماییم.
تمام تصمیمات جلسات شورای عمومی باید صورت جلسه شده و نگهداری از این آن ها بر عهده مدیر یا هیئت مدیره است. این اسناد باید به امضای کلیه حاضرین برسد.صورت جلسات شورای عمومی از اسناد معتبری محسوب میشود که حتی در مراجع قضایی نیز قابل استناد است و مدیر یا مدیران باید در حفظ و نگهداری آنها نهایت تلاششان را بکنند.
هرچند که یک هفته پیش از تشکیل جلسه مجمع عمومی دعوتنامه برای همه مالکین ارسال میشود، اما ممکن است به هر دلیلی بعضی از مالکین نتوانند در جلسه حضور پیدا کنند. از آنجا که تصمیمات جلسه مجمعی که به رسمیت رسیده باشد اام آور است، همه ساکنین باید از آن مطلع شوند. وظیفه مطلع کردن مالکین غایب از این تصمیمات بر عهده مدیر یا مدیران است. این اطلاعرسانی باید حداکثر تا ده روز بعد از تاریخ جلسه انجام شود. نرم افزار مدیریت ساختمان، مدیران را قادر می سازد تا بوسیله تابلو اعلانات، ساکنین غایب را در جریان مسایل مطرح در جلسه قرار دهد.
چنانچه که در جلسه مجمع عمومی تصمیم به بازسازی و تعمیر ساختمان اخذ شود، وظیفه مدیریت ساختمان است که این مهم را مدیریت کرده و به سرانجام برساند. مدیریت نگهداری ساختمان، یکی از موضوعات مهم در مدیریت ساختمان می باشد، که تاکنون در کشور ایران مورد توجه جدی قرار نگرفته است. بطور کلی دوره تعمیر و نگهداری ساختمان در حدود نود و پنج درصد دوره حیات یک ساختمان را از زمانی که مفهوم ذهنی ساخت شکل می گیرد تا پایان عمر آن به خود اختصاص می دهد. با اعمال یک سیستم مناسب مدیریتی در بخش تعمیر و نگهداری نه تنها می توان کیفیت ساختمان را افزایش داد بلکه امکان بهینه سازی هزینه ها نیز فراهم می گردد. بدیهی است با توجه به این مطلب تعمیر و نگهداری ساختمان و مدیریت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. با نصب و راه اندازی نرم افزار ساختمان مدیریت بودجه ها و هزینه های تعمیرات نیز قابل کنترل می باشد
با توجه به آنکه مدیر ساختمان امانتدار اهالی ساختمان بوده و مالکین با توجه به صلاح دید و در نظر گرفتن جنبههای مختلف مدیریتی، وی را به عنوان مدیر انتخاب نمودهاند، لذا مدیر ساختمان نمیتواند اجرای این نقش را به دیگری بسپارد. لازم به ذکر است که چنانچه وی برای بیش از سه روز در هفته در ساختمان حضور نداشته باشد، میتواند با یکی از ساکنین ساختمان جهت انجام امور مدیریتی در غیبت او، هماهنگ کند و انجام وظایف را به او واگذار کند.همچنین امکان این که در یک ساختمان دو یا بیش از دو مدیر انجام وظیفه نمایند، هست.
از زمان ارسال اظهار نامه به مالک بدهکار، وی به مدت ده روز زمان دارد تا بدهی معوقه خود را بپردازد. در غیر این صورت مدیر ساختمان میتواند با توجه به تشخیص خود برخی از خدمات ساختمانی از جمله آسانسور، سیستم تهویه، برق و… را برای مالک بدهکار قطع کند.
درباره این سایت