با تعیین منابع درآمد ساختمان و تصویب آن توسط مجمع عمومی، مدیر (هیأت مدیره)، وجوه حاصله را صرف امور مربوط به مدیریت ساختمان می کند. قانون گذار در ماده بیست و پنج آیین نامه اجرایی به تعریف هزینههای مشترک پرداخته است، اما در واقع این ماده موارد مصرف هزینههای مشترک را تعیین نموده است. بر اساس ماده بیست و پنج آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها، هزینههای مشترک تعریف شده اند.
الف. هزینههای لازم برای استفاده، حفظ و نگهداری عادی ساختمان و تأسیسات و تجهیزات : انرژی های گوناگون گرمایشی و سرمایشی، برق مشترک راهروها، راه پلهها، حیاط و پارکینگ، از جمله مواردی است که به طور مشترک مورد استفاده مالکین قرار میگیرد و قسمتی از درآمد ساختمان برای این نوع هزینهها تخصیص می یابد. همچنین بخشی از درآمدها صرف نگهداری تأسیسات حرارتی و برودتی، تعمیر تأسیسات آب و برق و . می شود. قسمتی از درآمدها نیز برای نگهداری ساختمان، آسفالت پشت بام، تعمیر دیوارها و پلهها و تزئینات قسمت های مشترک هزینه می شود.. تمامی این هزینه ها با ذکر عنوان در نرم افزار ساختمان قابل تعریف می باشند
ب. هزینههای اداری حق احمه مدیر یا مدیران. بر این موارد، حق بیمة ساختمان را نیز باید افزود: به موجب قانون، مدیر (هیأت مدیره) مکلف است بخشی از درآمد ساختمان را صرف بیمه ساختمان در برابر آتش سوزی نماید، همچنین در ساختمان های بزرگ که اداره آنها مستم تشکیلات گسترده است و از برخی افراد جهت انجام امور اداری استفاده می شود، پرداخت حقوق پرسنل اداری موجب تحمیل هزینههایی بر ساختمان می شود.حق احمة مدیر (هیأت مدیره) نیز از جمله هزینههایی است که باید از محل درآمد ساختمان پرداخت شود.
هزینه های مشترک در نرم افزار مدیریت ساختمان رایگان محاسبه و باید پرداخت شوند، قانون نیز هیچ عذر و بهانه ای را برای امتناع از پرداخت این هزینه ها نمی پذیرد، اما در آپارتمان ها این موضوع نیز گاهی موجب ایجاد تنش و اختلاف می شود. این هزینه های مشترک از یک آپارتمان به آپارتمان دیگر نیز متغیر است به طوری که بعضی ساختمان ها تنها قبوض مشترک و هزینه نظافت راه پله ها را دارند و بعضی آپارتمان ها هزینه هایی چون هزینه های چاه آب، پمپ، منبع آب، مرکز حرارت و تهویه، رختشویخانه، تابلوهای برق، کنترل ها، تلفن مرکزی، انبار عمومی ساختمان، اتاق سرایدار، آسانسور، چاه های فاضلاب، گذرگاه های شوت زباله، زنگ اخبار و شیرهای آتش نشانی. تمامی این موارد در یک نرم افزار مدیریت ساختمان رایگان قابل تعریف می باشد. اما امکانات مشترک یک ساختمان هر اندازه که باشد تفاوتی در نحوه پرداخت و وم آن ندارد بلکه فقط باید از قبل وظیفه مالکان، مستاجران و مدیر ساختمان معین شده باشد. به این ترتیب اگر در قرارداد اجاره، پرداخت هزینه های مشترک بر عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن خودداری کند، مستاجر می تواند از محل اجاره بها هزینه ها را بپردازد و اگر در قرارداد این هزینه ها بر عهده مستاجر باشد، مدیر ساختمان از او مطالبه می کند و در صورت خودداری به مالک اصلی رجوع می کند.
درباره این سایت